Tricktyve hærger på Fyn

Tre gange blev intetanende fynboer mandag udsat for tricktyverier af udenlandske personer.

Pas på din pinkode, når du handler. Tre gange i løbet af mandagen fik fynboer i Nyborg, Svendborg og Middelfart stjålet deres dankort og efterfølgende blev der hævet kontanter i to tilfælde.

I Middelfart på Østergade blev en mand ved middagstid kontaktet af en afrikansk udseende mand, der spurgte om vej til Kalundborg. Kort efter opdagede manden, at hans hævekort var væk, og efterfølgende blev der hævet på kortet.

Manden beskrives som afrikansk,32-38 år, 180-185 cm høj, fedladen, sort hår og kronraget. Han var rundhovedet, talte engelsk og var iført mørkeblå jakke. Han kørte væk i en mørkeblå 4 dørs personbil.

På Frisengårdsvej i Nyborg gik det ud over en kvinde, som fik stjålet sin pung fra sin taske. Kvinden havde været i Jysk, og da hun ville sætte sig ind i sin bil, blev hun kontaktet af en kvinde som spurgte om vej. Da kvinden kom hjem opdagede hun, at pungen var væk, og at der var hævet på hendes konto.

Gerningskvinden beskrives som sydeuropæisk af udseende, omkring 40 år, 150-160 cm høj, spinkel af bygning, brunt mellemlangt hår og en fremtrædende hage. Hun talte engelsk og medbragte en lille taske.

I Svendborg gik det om formiddagen ud over en handlende i Netto på Ørbækvej. Kvinden blev kontaktet af en udlændinge som ville høre om priserne på to forskellige varer. Manden valgte dog ingen af varene, men forsvandt fra stedet. Kort efter opdagede kvinden, at hendes pung fra tasken væk. Hun fulgte efter manden, men han havde meget travlt med at komme ud af butikken og forsvandt ad Nyborgvej.