Amtspenge til kulturen

Fyns Amts Undervisnings- og kulturudvalg har torsdag uddelt penge til en lang række kulturelle formål på Fyn.

-

Fyns Amts Undervisnings- og kulturudvalg har torsdag uddelt penge til en lang række kulturelle formål på Fyn.

Foreningen Den Fynske Dag fik 10.000 kr. til gennemførelse af \"Den Fynske Dag\" på samlings- og festpladsen i Svanninge Bakker den 17. juni 2001, hvor der dagen igennem vil være underholdning.

Foreningen Andelen fik på baggrund af helt særlige omstændigheder bevilget et engangstilskud på 40.000 kr. til udskiftning/anskaffelse af lydanlæg, nyt lærred, renovering af fremviser m.m.

Teaterudvalget for Fyns Amt fik 100.000 kr. som et tilgangstilskud til at markedsføre deres abonnementsordning til teatre og teaterforeninger for sæsonen 2001/02. Kampagnen omfatter tv-spots, internettet, avisannoncering og muligvis plakatstandere.

Svendborg Fritidsteater fik en underskudsgaranti på 25.000 kr. til projektet \"Jomfruens Mænd\", der afvikles i august i forbindelse med Svendborg Festuge. \"Jomfruens Mænd\" er tænkt som en mini-opera og danseforestilling for hele familien. De medvirkende kommer fra hele Fyn. Efter opførelsen i Svendborg er det planen at turnere med forestillingen i det øvrige Danmark, blandt andet i Pantomimeteatret i Tivoli.

Styregruppen for Svendborg Festdage fik 50.000 kr. til Den Sydfynske Idrætsuge, der er en organisatorisk del af Svendborg Festdage. Idrætsugen afvikles i dagene 2.-10. august 2001.

Ungdomsrådet i Munkebo fik en underskudsgaranti på 15.000 kr. til \"Middelalderkaos\" i Munkebo Idrætscenter den 27. april 2001. Svømmehallen laves om til et middelaldermiljø , hvor børn og unge kan dyste i tvekampe, øksekast, bueskydning, lave bål og meget mere. Mere end 200 børn og unge forventes at deltage i det gratis arrangement.

Odense Amatør Sportsdanser Klub fik en underskudsgaranti på 6.000 kr. i forbindelse med afvikling af DM i Latin Dans og Rock N Roll. Mesterskabet får deltagelse af 144 par fra hele landet i alderen 7 til 25 år. DM et afholdes den 28. april 2001 i Paarup Hallen, Odense.