Opskrifter til Bedst & Billigst

-

-

  Hjemmelavede forårsruller (Pgm 1) Køb dejen til forårsruller i dit lokale asian minimarked. Snit friske grøntsager og bland det sammen med lidt kød eller kyllingerester fra i går, og svits det hele af på en pande. Tilsæt lidt friskhakket chili, ingefær samt noget god soya, og lad det hele snurre et par minutter. Sæt det til afdryp og kom det herefter på midten af rullen og rul så stramt sammen. Husk, dejen skal smøres med æggehvider i kanten for at kunne \"lime sammen\". Kom rullen i en gryde med varm olie og lad den stege et par minutter til den er gylden. Er der ekstra spørgsmål så mail til Claus Kok: mail@sansogsamling.dk     3 X Kål (Pgm 2)   Rødkål  Rødkål snittes fint i strimler, og der kommes finthakket chili i sammen med olie, appelsin og god hvidvinseddike. Smag til med salt og peber samt lidt sukker og akaciehonning. Lad det hele trække i ca. 1 time, hvorefter det blandes rundt og smages til en sidste gang.   Hvidkål  Hvidkålen snittes meget fint. Soya blandes op med wasabi. Brug ganske lidt wasabi da det er meget stærkt. Kom det over kålen og lad det trække i et par timer, så er du klar til at servere kål på japansk.   Savoykål  Snit savoykålen i strimler, eller små tern om man vil. Riv lidt limeskal og pres noget saft ud over kålen, tilsæt en god sjat akaciehonning samt lidt ikke alt for sur hvidvinseddike, f. eks. spansk. Tilsæt frisk ingefær og lidt valnøddeolie og drys med salt og peber. Lad det trække i et par timer. Blandes rundt inden servering.   Husk altid at smage til. Pas retten til så den passer dig og dit temperament, og husk så lige, at det er kun mad vi laver, vi kan jo lige lave det om, hvis det går galt.   Go' fornøjelse, og en sidste ting, jeg er kun  en mail væk, så tøv ikke med at bruge den. Mailadresse til Claus Kok: mail@sansogsamling.dk