Tandklinik for socialt udsatte

Frivillige åbner mobil tandklinik for socialt udsatte i Odense Kommune.

De socialt udsatte, misbrugere og hjemløse kan nu komme til tandlæge.

Frivillige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter, Kirkens Korshærs Herberg, den kommunale tandpleje og Socialcentret i Odense Kommune er gået sammen, og har fået økonomisk støtte fra Socialministeriet at etablere den mobile tandklinik.

Sunde tænder giver selvværd

Dårlig tandsundhed er et stort problem for misbrugere, hjemløse og andre socialt udsatte.

Erfaringer fra København viser, at patienternes selvværd forbedres, når de får pæne tænder og tyggeevnen tilbage.

De kan spise en langt sundere kost, de kan lettere indgå i sociale sammenhænge, de tør smile og de kan endda få en kæreste der tør kysse dem.

30 frivillige

Socialministeriet har bevilget 1,2 millioner kroner til drift de næste 4 år samt 1,2 millioner kroner til indkøb af en helt ny mobil tandklinik

Klinikken indeholder alt moderne udstyr fx. røntgen, opvaskemaskine, foto, IT og dentalt udstyr som i en almindelig klinik.

Der er over 30 frivillige tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der indtil nu har tilbudt deres arbejdsindsats i klinikken.

Skal henvises

Den mobile tandklinik bliver placeret ved Kirkens Korshærs Herberg i Benediktsgade 23, 5000 Odense C.

Klinikken holder åbent tirsdage og torsdage fra kl. 15.30 til 18.30.

Borgere der ønsker at gøre brug af klinikken skal henvises af et forsorgshjem, herberg, varmestue, behandlingssted, værested eller lignende.

De kan gøre brug af klinikken på grund af fattigdom, misbrug, hjemløshed eller andet, der forhindre dem i at bruge det almindelige tandlægesystem.