Udstilling på havnen i Assens puster nyt liv i udskældt museum

En gammel arrest og løbende udskiftning i udstillingen ”Mennesket og Havnen” skal genrejse Museum Vestfyn.

Et helt katalog af ideer ligger klar til at blive ført ud i livet. For Museum Vestfyn har noget at bevise for hjembyen Assens. I 2011 var kritikken fra Kulturarvstyrelsen nemlig hård og kontant. Faktisk truede styrelsen med at trække to millioner kroner i støtte tilbage, såfremt museet ikke fik mere tidssvarende og interessante udstillinger. Det kostede senere den daværende museumsleder jobbet.

- På fredag er vi klar til at byde indenfor i Toldbodhus til ”Mennesket og Havnen”. Det bliver en udstilling, hvor den besøgende gerne skulle have lyst til at komme tilbage flere gange. For vi skifter løbende ud i den, røber museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen.

Mere konkret kommer udstillingen til at bestå af byens gamle arrest, der blev brugt i over hundrede år.

- Vi har bevaret dele af interiøret fra cellerne i den arrest, der var i funktion fra 1858 til 1969. Den bliver dermed en del af den store forandring vi har gennemgået de seneste par år. Vi er blandt andet kommet godt i gang med at formidle historien til børn, siger Johan Møhlenfeldt Jensen.

Senere på året, den 13. juni, åbner en udstilling om Assens-maleren Dankvart Dreyer, der levede fra 1816-1852 og som høstede stor anerkendelse får både portrætter og landskabsmalerier. Et par måneder efter følger indvielsen af en ny renoveret, italiensk have i forbindelse med Frederik Ernsts Samling.

TV 2/FYN sender direkte fra Toldbodhus onsdag mellem 15.10-15.30.