Bombetrussel mod OUH

En tilsyneladende psykisk syg mand fortalte torsdag formiddag via telefon at han havde placeret en bombe på Odense Universitetshospital.

Manden ringede via en mobiltelefon til receptionen på OUH og fortalte, at han havde placeret en bombe på OUH. Han kunne dog ikke fortælle, hvor bomben var placeret.

Fyns Politi blev hurtigt alarmeret og via telefonnummeret kunne politiet hurtigt fastslå mandens identitet. Han var ikke hjemme på sin egen adresse, men blev kort efter opsporet ved Bowlingcentret på Grønløkkevej i Odense.Her stod en 19-årig mand med telefonen i hånden, og det viste sig, at han også havde rettet en bombetrussel mod TV2 på Teglholmen i København.

-Heldigvis lykkedes det at holde samtalen i gang med den unge mand, mens personalet på OUH alarmerede politiet. Derfor kunne vi hurtigt identificere ham og få ham anholdt, siger vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi..

Politiet vurderede, at manden var psykisk syg, og at der ikke var hold i hans trusler. Hverken patienter, personale eller besøgende på OUH blev evakueret og manden blev anholdt inden bygningerne blev gennemsøgt for en eventuel bombe.

Den 19-årige mand blev anholdt, og han skal nu tjekkes af en læge. Fyns Politi ved endnu ikke om manden bliver fremstillet i grundlovsforhør.