Penge til kulturen

Fyns Amts Undervisnings- og Kulturudvalg besluttede torsdag at uddele penge til en lang række kulturelle begivenheder.

Tilskud til teater, film, musik og performance

Fyns Amts Undervisnings- og Kulturudvalg besluttede torsdag at uddele penge til en lang række kulturelle begivenheder.

Følgende arrangementer opnåede støtte:

Jørgen Lorentzen fik bevilget 50.000 kr. til filmprojektet "Den klassiske klovn". Filmen handler om den internationalt berømte klovnetrio "Dubsky Rivel". Klovnerne er nu pensionister og bor i Årslev. Filmen skal efter planen vises i sensommeren 2002.

På vegne af Fonden Performance Festival fik Else Jespersen bevilget en underskudsgaranti på 120.000 kr. til den 3. Internationale Performance Festival i Odense. Hensigten med festivalen er at fremme det tværkulturelle globale netværk. Performancekunst kan være billedkunst, musik, teater, dans, poesi, film eller edb. Festivalen løber af stabelen den 10.-14. september 2001.

ASF-Dansk Folkehjælp fik 74.000 kr. til teaterture for handicappede medborgere på Fyn. Pengene skal bruges til en forestilling på Odense Teater og en forestilling ved Midtfyns Amatør Scene.

Dansk Klovne Forbund fik 25.000 kr. så man kan afholde en international klovnefestival i Svendborg i dagene 23.-27. juni 2001. På festivalen vil der være klovne fra mange europæiske lande, men også fra oversøiske lande som USA, Canada og Japan. Der vil være forestillinger for både børn og voksne samt på sygehuse og på skoler for handicappede.

Sammenslutningen af lokalarkiver på Fyn - SLA Fyn - fik bevilget 30.000 kr til brug for information og uddannelsesrelaterede aktiviteter i 2001. Der er 92 medlemmer i SLA Fyn.

Hvidehorse-Fionia fik en underskudsgaranti på 50.000 kr. Pengene skal bruges til at afholde "Odense Middelalder Dage", der skal foregå på engen ved den Fynske Landsby i juli måned. Middelalderdagene fører publikum tilbage til vikingerne i 900-tallet og videre gennem middelalderen i 1400-tallet.

Musikskolen Sydlangeland blev tildelt 10.000 kr. til opførelse af musicalen "Grease" den 10. og 11. februar 2001. Det er et projekt, der omfatter flere forskellige foreninger og institutioner. Musikskolen opfører en musical ca. hvert tredje år.

Cirkus Flik Flak fik en underskudsgaranti på 10.000 til en børnecirkusfestival i dagene 23.-27. august 2001 på dyrskuepladsen i Odense. Man ønsker med festivalen at give børn og unge, der arbejder med cirkus i det daglige, mulighed for at vise deres forestillinger for andre samt lave en weekend med masser af cirkusoplevelser og inspiration. Udover selve forestillingerne vil der også være workshops og parade gennem Odense By.