10.000 ulovlige kanonslag fundet på Nordfyn

Politiet fandt mandag 10.000 ulovlige kanonslag på en nedlagt fabrik i Grunderup ved Krogsbølle. Tre brødre blev fredag varetægtsfængslet i sagen.

I en fælles aktion mellem Fyns Politi og Københavns politi, fandt politiet mandag 10.000 ulovlige kanonslag på en nedlagt fabrik i Grunderup ved Krogsbølle. Og torsdag ledte det så politiet på sporet af flere hundrere tusinde kanonsslag i Tureby syd for Herfølge.

Natten mellem mandag og tirsdag  gennemførte Københavns Politi i samarbejde med Fyns Politi ransagningen på den neldagte fabrik i Gundstrup ved Krogsbølle på Nordfyn.

 
 

Hærens ammunitionsrydningstjeneste EOD blev tilkaldt for at vurdere farligheden af krudt og kemikalier. Efter at krudt og fyrværkeri var fjernet fra stedet, beslaglagde Københavns Politi produktions-udstyr fra stedet.

Ved ransagningen i Gundstrup var er ikke nogen personer tilstede, og der blev ikke foretaget anholdelser.

Onsdag aften klokken 23.30 foretog Københavns Politi og Fyns Politi en fornyet ransagning på ejendommen i Krogsbølle. Der var mistanke om, at der i endnu en lejet bygning på stedet fandtes kemikalier til brug for fremstilling af ulovligt fyrværkeri.

Hærens Ammunitionsrydningstjeneste EOD blev igen tilkaldt og sikrede i samarbejde med politiet de fundne effekter.

Politi et har holdt oplysningerne om aktionerne  på Fyn, da efterforskningen fortsatte.

De tre brødre på 22, 28 og 29 år er varetægtsfængslet frem til 11. januar.