I halvandet år har den nu 13-årige Mads flere gange oplevet at få et knæ i ryggen af en mandlig pædagog, og han er blevet truet af pædagoerne med, at han ikke kunne få lov til at se sin mor igen.
Nu står Mads, hans mor og tidligere ansatte pædagoger frem i en række interview med TV 2/Fyn og kritiserer forholdene på børneinstitutionen Langebyhus i Søndersø.
I sommeren 2015 bliver Mads anbragt på den nordfynske døgninstitution for børn under 18 år. Han er ti år gammel. Det sker, fordi tingene går skævt på hjemmefronten. Hans forældre bliver skilt, og det fører til nogle voldsommme episoder for Mads.
I skolen går han op på taget og truer med at slå sig selv ihjel. Derfor bliver det besluttet, at han skal til Langebyhus. Hans mor går med til det.
Mads fortæller, at han aldrig havde lyst til at flytte derover, men de første par dage er alligevel fine nok. Indtil der opstår en episode mellem Mads og et af de andre børn.
- Den ene ansatte tog mig og holdt mig fast nede i gulvet, så jeg ikke kunne gøre noget. Han holdt min arm ud til siden. Han kunne finde på at sætte et knæ i ryggen på mig, fortsætter den nu 13-årige Mads.
Luk video
Flugt og fastholdelser bliver hverdag
Efter episoden stikker Mads af og går rundt alene i Søndersø, og det mønster bliver ifølge Mads hurtigt hverdag. Når han bliver vred, bliver han holdt fast af flere af pædagogerne, og så stikker han af.
Han fortæller, at der ikke går én dag, hvor han ikke forsøger at komme væk og hjem til sin mor. Han oplever Langebyhus som et kontrollerende sted med mange regler.
Stop, eller vi fjerner dit samvær med din mor
I løbet af det halvandet år Mads er anbragt, føler han, at de ansatte forsøger at tage ham længere væk fra hans mor.
To gange oplever han efter eget udsagn, at de truer ham med at fjerne samværet med hans mor.
Flere tidligere ansatte bekræfter, at visse pædagoger på stedet kunne finde på at true børnene med, at de ikke ville få lov at se deres familie, hvis de eksempelvis ikke gjorde rent på deres værelser. De tidligere ansatte har dog ikke været på stedet samtidig med Mads.
Langt de fleste af Mads', hans mors og de tidligere ansattes historier kan ikke dokumenteres, men TV 2/Fyn har alligevel valgt at videreformidle dem. TV 2/Fyn har talt med i alt fem tidligere ansatte, fire tidligere anbragte børn og fire forældre, som tegner det samme billede af Langebyhus og fortæller de samme historier.
Mads er ikke drengens rigtige navn. Hans rigtige navn er redaktionen bekendt. På grund af hans alder har TV 2/Fyn valgt at skjule hans navn og ansigt.