I det fynske folks tjeneste

1864 krigen har bredt sig til Nordfyn

En af de bærende scener i den største film- og tv-seriesatsning i DR's historie skal optages på Nordfyn.

02:41

02:16

01:45

06:52

00:55

11:34

Kanoner og soldater rykker ind på Egebjerggård Slot, når der skal laves optagelser til tv-serien 1864.

1 af 7

Det ligger fast, efter at selskabet bag produktionen af film og tv-serien 1864 har indgået en kontrakt med Egebjerggård Slot om at filme på stedet.

Den Fynske Landsby lægger lokaliteter til, Svanninge Bakker i Faaborg-Midtfyn Kommune og nu altså også på Nordfyn. DRs tv-serie 1864 bliver i vid udstrækning optaget på Fyn i stedet for sønderjyske marker.

Som titlen antyder, kommer serien til at handle om slaget ved Dybbøl, som førte til at Danmark mistede Slesvig og Holsten til Tyskland. Men det er også historien om et fynsk brødrepar, der deltager i krigen.

Store dele af serien bliver optaget på Fyn, og i begyndelsen af oktober skal en stor og udstyrs-tung scene ifølge FilmFyn skydes på Nordfyn, nærmere betegnet Egebjerggård Slot ved Otterup.

Slottet kommer til at agere kaserne for de mange soldater, som forberedte sig på det skæbnesvangre slag, der satte sig et dybt spor i den danske folkesjæl.

Formand for Sundheds-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune Anne-Lise Sievers (SF) er glad for, at produktionsselskabet har valgt at filme serien på Fyn og ikke mindst på Nordfyn.

- Det er dejligt, at filmskabere har fået øjnene op for Fyn, og jeg er sikker på, at vores smukke landskab vil danne en flot kontrast til den voldsomme og skelsættende begivenhed, som slaget ved Dybbøl Mølle var, siger Anne-Lise Sievers.

Serien får premiere på DR i efteråret 2014 - 150 år efter krigen, og i 2015 kommer en biografudgave af 1864.