I det fynske folks tjeneste

97 efterskoleelever løb 4404 km - på 12 timer

Eleverne på Nordfyns Efterskole har samlet 153.000 kroner ind i forbindelse med Knæk Cancer-kampagnen.

02:09

TV 2/FYNs indslag fra torsdag om eleverne på Nordfyns Efterskole. Med i indslaget er Thilde Stærke, Viktor Christensen, Jeppe Larsen, Patrick Degn, Melanie Nielsson og Bjarne Flyman.

På Nordfyn snørede en stor gruppe efterskoleelever denne uge løbeskoene for at samle penge ind til kampen mod kræft. Eleverne på Nordfyns Efterskole løb sammenlagt 4404 på 12 timer. Blandt drengene løb Viktor Sehested Christensen 79,8 km, mens rekorden blandt pigerne blev sat af Mathilde Ellegaard Christiansen, der løb 71,4 km.

Ud af skolens 97 elever tilbagelagde 79 elever en maraton eller mere, inden løbet blev afsluttet med stort fakkeltog gennem Særslev.

- Det viser altså noget, at de er så dedikerede til en sag, der rækker ud over dem selv, siger Bjarne Flyman, der er forstander for Nordfyns Efterskole.

Læs også 9-årige Anna sælger perleplader: - Hun gør det jo bare for at hjælpe

Omsat til kroner og øre betyder det, at eleverne har indtjent over 124.000 kroner til Knæk Cancer alene på løbet samt godt 29.000 kroner ved blandt andet indsamling af pant, havearbejde, salg af kager og lignende.

- Et eller andet sted har vi arbejdet med at bygge op til det her siden sommerferien. op, fortæller Bjarne Flyman.

Og det var nogle trætte elever, der kom til undervisning dagen derpå.

- Vi kunne da se resultatet torsdag, hvor eleverne dårligt kunne gå, siger Bjarne Flyman. 

Sidste år var eleverne også på landevejene for at samle ind. Her kunne skolen efterfølgende sende en check på 106.700 kroner til Knæk Cancer.