Afgiftsklemme: Betaler for båd han ikke ejer

En tidligere bådejer fra Søndersø er havnet i en grotesk klemme. Siden 2012 er han blevet pålagt at betale afgift for en båd, han ikke har ejet i 28 år.

I 1986 mistede Bill Bau Holmegaard båden Anne II af Bogense på en tvangsauktion. Siden da har han ikke skænket båden mange tanker, da den dengang blev en dyr fornøjelse for ham.

Men i 2012 fik han pludselig et brev fra Søfartsstyrelsen om, at han skulle betale 800 kroner om året i afgift for båden.

- Jeg tænkte, at der måtte være sket en fejl. Jeg undersøgte om jeg kunne have begået en fejl, men det har jeg ikke, siger efterlønsmodtager Bill Bau Holmegaard.

Ny lov

Den årlige regning til den tidligere bådejer er en følge af lov om registreringsafgift for fritidsfartøjer, der blev vedtaget i 2012. Og i følge Søfartsstyrelsen står Bill Bau Holmegaard stadig som ejer af skibet, som han afhændede for 28 år siden.

- Jeg har jo ikke adgang til skibsregistret, og kan ikke ændre ejerforholdene, og dem der kan ændre ejerforholdene for skibet, vil eller kan ikke, siger den tidligere bådejer.

Vil have nyt cpr-nr.

Folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholdt har nu rejst sagen over for erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen(S), og derfor er Søfartsstyrelsen gået ind i sagen. Men Søfartsstyrelsen kan tilsyneladende ikke hjælpe, da det ikke er lykkedes at opspore det finansieringsselskab, der overtog skibet i 1986.

"Skibsregistret har nu udtømt alle muligheder for at hjælpe dig med at løse sagen. Jeg vil derfor anbefale dig at søge juridisk bistand hos en retshjælp", hedder det i svaret til efterlønsmodtageren fra Søndesø fra Søfartsstyrelsen.

- Jeg har intet andet valg end at betale. Hvis jeg ikke betaler afgiften bliver det bare trukket over min skat, har Søfartstyrelsen meddelt. Så jeg skal åbenbart skifte navn eller køn og få nyt cpr-nr. for at slippe ud af denne kattepine, spøger Bill Bau Holmegaard.