Ansættelse vækker stadig bekymring

Medlem af Nordfyns kommunalbestyrelse, Dorte Schmidt Brown, er stadig bekymret over ansættelsen af ny skole- og dagtilbudschef, som blev fyret i forbindelse med den såkaldte Rebild-sag om incest.

Nordfyns kommunaldirektør, Morten V. Pedersen forklarede mandag morgen kommunens økonomiudvalg en timelang orientering om ansættelsen af Jette Christensen som ny skole- og dagtilbudschef.

Det mundede ud i, at udvalget tog ansættelsen til efterretning.

Men dermed er sagen ikke helt afsluttet.

Nordfynslistens Dorte Schmidt Brown, er stadig bekymret og utryg ved ansættelsen og forventer et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde i næste uge til fortsat drøftelse af sagen.

Fyret for manglende indgriben

Bekymringen skyldes, at Jette Christensen var en af tre kommunale topchefer, som blev fyret for manglende indgriben i en omfattende incestsag i Rebild Kommune.

En 56-årig mand blev dømt for groft sexuelt misbrug af ni børn.

Nordfyns Kommune har ansat hende som skole- og dagtilbudschef ud af et felt på 60 ansøgere.

Dorte Schmidt Brown, Nordfynslisten, er kritisk overfor ansættelsen.

Eftersom der er tale om en personsag, kan hun ikke oplyse detaljer om kommunaldirektør Morten V. Pedersens redegørelse for ansættelsen mandag morgen.

Hun erkender, at hun - sammen med resten af økonomiudvalget - har taget orienteringen fra kommunaldirektøren til efterretning, men at hun stadig er kritisk og forventer et ekstraordinært økonomiudvalgsmøde i næste uge til fortsat drøftelse af sagen.