I det fynske folks tjeneste

Bambi hærger haver på Nordfyn

Store huller i haven, flere knækkede frugttræer og et ødelagt rosenbed. Gennem den sidste måned har Poul Erik Madsen fra Kattebjerg haft meget ubudne gæster i sin have - hjorte i brunst.  

01:59

Det er denne søde Bambi, som hjorten i brunst ikke vil lade være i fred. På sin vej til hunnen hærger hjorten Poul Erik Madsens have

1 af 2

Poul Erik Madsens nabo er hjortefarmer, og det er de mange dåer, der lokker den enlige hjort til i brunstperioden. Dåerne går i en indhegning, hvor hjorten ikke kan komme ind, og de frustrationer går altså ud over Poul Erik Madsens have.

 

"Han er her næsten hele tiden. Om aftenen kommer han to-tre gange frem og tilbage oppe ved huset" fortæller den frustrerede Poul Erik Madsen.  

 

Der skal meget til at stoppe 120 kilo hjort i brunst. Poul Erik Madsen har forsøgt sig med strømhegn, men det var hjorten ligeglad med. Den fortsatte sin hærgen.

 

Selvom det netop nu er jagtsæson, så må hjorten ikke skydes. Nordfyns Hjortelaug arbejder nemlig på at få den fritlevende bestand endnu større.