I det fynske folks tjeneste

Berusede ældre er hverdag på plejecentre

Flere fynske plejecentre oplever dagligt problemer med berusede ældre. Centrene har fået tilskud til at uddanne personale i at håndtere det stigende problem.

02:09

1 af 2

Personalet på de nordfynske plejecentre og i hjemmeplejen skal være bedre klædt på til at kunne håndtere fulde ældre. Det skal et tilskud på knap en halv million kroner fra Socialministeriet sørge for, skriver Fyens Stiftstidende.

Tilskuddet gør det muligt for Nordfyns Kommune at uddanne 42 medarbejdere i ældreplejen til såkaldte ressourcepersoner, der skal være med til at sætte fokus på ældre og alkohol.

- Det handler om at opkvalificere personalet i forhold til alkohol, fordi der er mange udfordringer på det område. Personalet står af og til i situationer, hvor de er usikre på, hvordan de skal tackle berusede beboere, forklarer driftschef i Ældreafdelingen i Nordfyns Kommune, Lis Kjelstrup Hansen.

Ældres alkoholforbrug udgør et stigende problem for medarbejderne i ældreplejen. Det fremgår af ansøgningen fra kommunen til Socialministeriet.

Ansøgningen beskriver også, hvordan borgernes alkoholforbrug fylder i personalets hverdag, fordi der er usikkerhed om, hvordan man som fagperson skal tage hånd om pleje og omsorg for borgere, der har et uhensigtsmæssigt alkoholforbrug.

- Vi har ikke regler på et plejecenter om, hvor meget beboerne må drikke. Derfor kan der typisk opstå nogle holdningsmæssige problemstillinger.

- Så projektet handler om, at personalet skal få en professionel tilgang til den pleje, som borgere med et uhensigtsmæssigt alkoholforbrug skal have - i stedet for, at egne, personlige holdninger spiller ind, påpeger Lis Kjelstrup Hansen.

Nordfyns Kommune samarbejder med Alkoholbehandlingen i Odense om projektet.