I det fynske folks tjeneste

Bogense går mod it-strømmen

Mens andre stor- kommuner vælger at spare på it-investeringerne, så går Ny Bogense den anden vej. Kommunen investerer voldsomt i it. Målet er at spare på administrationen. 

Bogense satser som én af de få kommuner på it

En undersøgelse som analysehuset IDC har gennemført viser at flertallet af de 99 nye storkommuner vælger at spare og udskyde nødvendige investeringer i informationsteknologi. Dermed får den offentlige sektor ikke det store digtale spring fremad, som mange havde håbet og forudset.

I følge Børsen så skyldes den forsigtige kommunale kurs en stram tidsplan og manglende lånemuligheder til investeringer. 

Bogense satser

Men på Nordfyn har man valgt at se stort på både manglende tid og penge. Bogense Kommune skulle i følge beregninger fra KL bruge 11 mio. kr på it, men kommunens investeringer kommer næmere op på 13-14 mio. kr. Målet med it-investeringerne er at spare 7,5 procent på administrationsudgifterne.

- Vi vover lidt mere end andre kommuner. Det sker kun en gang i vores tid, at alle systemner kan laves om. Alle forventer, at der sker noget nyt, så det vile være synd at forspilde chancen, siger kommunaldirektør Jes K. Hansen til Børsen.

De mange millioner går blandt andet til nyt økonomisystem, software til elektronisk dokumenthåndtering og fiberopkobling mellem alle kommunale myndigheder i den nye kommune.