Brandfolk kæmpede med brand hele natten

Arbejdet med at slukke en voldsom brand i Morud vest for Odense har stået på hele natten. Beredskab Fyn har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen.

Onsdag eftermiddag udbrød der en kraftig brand på en gård på Ruevej i Morud vest for Odense. Beredskab Fyn modtog alarmen klokken 15.13 onsdag.

- En stor lade var overtændt, da beredskabet og politiet ankom, fortalte vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi onsdag eftermiddag.

Folk fra gården var i fuld gang med at redde maskiner ud fra den brændende lade, da brandfolkene ankom. Derfor var en ambulance tilkaldt til at være i beredskab, men den kom ikke i brug.

Ilden blev ved med at ulme i den sammenstyrtede lade, og Beredskab Fyn fik derfor assistance fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland og Beredskabsstyrelsen Sjælland.

I alt seks køretøjer og 18 mand har natten igennem deltaget i efterslukningen i Morud. En særlig redningskran fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland var også sat ind i arbejdet med st slukke ilden.

- Vi har en speciel redningskran, og den er beredskaberne glade for at bruge, fortæller chefvagt Niels Jørgen Fig fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland.

Først torsdag morgen kunne de værnepligtige fra beredskabsstyrelsen vende tilbage til deres centre.

Der er en staldbygning ved siden af den lade, hvor ilden begynde, og her var ti grise. Men det lykkedes at begrænse ilden til laden.

Fyns Politi har en formodning om, at det kan være en defekt elinstallation, der har antændt branden.