Corona: Højt smittetal på Nordfyn

Nordfyns Kommune er kommet i søgelyset, efter otte personer konstateret smittet med corona inden for de sidste syv dage. To børnehuse er berørt af smitten.

Opdateret
Clock31. aug 2020, kl. 17:25
Opdaterer med flere oplysninger efter møde i kommunens krisestab.,

Nordfyns kommune topper nu listen over smittede med corona på Fyn med otte nye tilfælde inden for de sidste syv dage. Kommunen har dermed en såkaldt incidens på 27.

Nordfyn er dermed den kommune i landet med det højeste smittetal i forhold til indbyggertallet. Incidens angiver antal smittede per. 100.000 indbyggere.

Når incidensen er over 20 kommer kommunen under særlig observation hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Nordfyns Kommune er nu i tæt kontakt Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune, Judith Poulsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed lægger dog ikke op til de intensiverede foranstaltninger, som man har set i visse andre kommuner med øget smitteudbrud,  som for eksempel lukning af plejecentre for besøg, nedlukning af skoler, indførelse af mobile testcentre.

Smitte i to familier

Samtidig er Nordfyns Kommune også i tæt kontakt med de smittede, oplyser Judith Poulsen.

- Smitten har ramt to familier, hvor der er fem smittede i den ene familie og tre i den anden, fortæller Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.

Nordfyns Kommunens krisestab holdt møde om situationen mandag eftermiddag. Efter mødet kunne kommunen oplyse, at der er konstateret smitte blandt forældre til børn i to af kommunens børnehuse. Det gælder Børnehuset Kernen i Morud og Børnehuset Mælkevejen i Søndersø.

Der er tillige konstateret Corona-smitte hos en bruger på Nordfyns Værkstedet.

- Forældre, brugere og personale er fuldt informerede om smitten de nævnte steder, og Styrelsen for Patientsikkerhed er inddraget for smitteopsporing og afklaring af øvrige forebyggende initiativer, skriver kommunen i en pressemeddelelse klokken 17.20.

Under 100 nye smittetilfælde

Der er registreret 94 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut.

Dermed er der igen under 100 nye smittetilfælde, efter at der søndag for første gang i syv dage var mere end 100 nye tilfælde.

Antallet af indlagte stiger med 2 til 23. Der er ingen dødsfald.

Se seneste tal for coronasmitten her.

- Smitten har ramt to familier, hvor der er fem smittede i den ene familie og tre i den anden, fortæller Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune. Fotograf: Redigering: