I det fynske folks tjeneste

Dan J søger opstilling på Nordfyn

På et møde lørdag morgen i bestyrelsen for Socialdemokraterne på Nordfyn blev det besluttet, at Dan Jørgensen søger opstilling til Folketinget på Fyn.

01:20

02:04

På et møde lørdag morgen i bestyrelsen for Socialdemokraterne på Nordfyn blev det besluttet, at Dan Jørgensen bliver opstillet som kandidat til Folketinget.

1 af 3

Socialdemokraternes spidskandidat og stemmesluger ved sidste EU-parlamentsvalg, Dan Jørgensen, genopstiller dermed ikke til EU-Parlamentet.

- Jeg er født og opvokset i Morud. Og selv om jeg siden har boet og arbejdet mange andre steder i Danmark og verden, er jeg stadig fuldblods fynbo. Hvilket man også kan høre på min accent, siger Jørgensen.

Hjem til Fyn

Det var Socialdemokraterne på Nordfyn, der tog kontakt til Dan Jørgensen, for at høre om han ville være deres kandidat.

- Jeg tænkte grundigt over det, men var reelt aldrig i tvivl. Det kunne jeg simpelt ikke sige nej til. Jeg vil hjem til Fyn!, siger Dan Jørgensen.

Formanden for Socialdemokraterne på Nordfyn, Niels Henrik Nielsen, er glad for at Dan Jørgensen siger ja.

- Dan har sine rødder her på Fyn, og det har været vigtigt for os at få en kandidat, der kender kredsen, og vi kender også Dan som en dygtig politiker, og som en der arbejder dybt seriøst med de ting han involverer sig i, siger formanden for Socialdemokraterne på Nordfyn, Niels Henrik Nielsen.

Et regulært scoop

- Det er et regulært scoop for Fyn og for Socialdemokratiet, hvis Dan Jørgensen nu vælger at fortsætte sin karriere i Folketinget. Efter snart mange succesfulde år i EU-Parlamentet glæder vi os meget til at få ham hjem til dansk politik, siger finansminister Bjarne Corydon.

Valg af Folketingskandidat sker på et kredsrepræsentantskabsmøde i Middelfartkredsen i marts 2012. Der kan melde sig modkandidater, men indtil videre er Dan Jørgensen eneste kandidat.