Dansk mester vinder kongeetape over Fyn

Mads Pedersen stak afsted på den stejle Kiddesvej i Vejle og tog sejren på 3. etape af det danske cykelløb.

Den danske mester Mads Pedersen (Trek) vandt torsdagens kongeetape i PostNord Danmark Rundt.

Sejren på 3. etape sikrer ham samtidig løbets blå førertrøje, som han overtager fra Casper Pedersen (Giant). Torsdagen startede i Otterup og blev afsluttet med tre ture op ad den stejle Kiddesvej i Vejle med stigningsprocenter på op til 21 procent.

En gruppe på omkring 30 ryttere fik slået et hul på den første rundtur i Vejle, og da gruppen for anden gang klatrede op ad Kiddesvej, var det med Alexander Kamp (Virtu) i front.

Da Alexander Kamp blev indhentet med otte kilometer tilbage, forsøgte en anden Virtu-rytter - Rasmus Guldhammer - uden held at komme afsted. Angrebene fortsatte på den sidste rundtur i Vejle, men hvert forsøg blev elimineret.

Da rytterne for sidste gang kørte ind på Kiddesvej, havde Trek-holdet placeret sig helt fremme, og med 500 meter til målstregen kørte 21-årige Mads Pedersen fri.

Astana-rytteren Michael Valgren forsøgte at indhente den danske mester, men Valgren måtte tage til takke med andenpladsen - tre sekunder efter vinderen.

Netop Valgren er også nummer to i klassementet, hvor Astana-danskeren har ni sekunder op til førertrøjen. Hollandske Lennard Hofstede (Sunweb) blev treer i Vejle - seks sekunder efter Mads Pedersen - og Hofstede er ligeledes nummer tre i klassementet med 14 sekunder til førstepladsen.

Mads Pedersen har fredag gode muligheder for at holde fast i førerpositionen, når Danmark Rundt fortsætter med en enkeltstart på 17,8 kilometer i og omkring Randers.

Torsdagens etapevinder kører nemlig en ganske habil enkeltstart. Matti Breschel (Astana), der fire gange har vundet kongeetapen i Vejle, blev tidligt sat ud af spillet om etapesejren.

33-årige Breschel styrtede og nåede ikke tilbage til feltet, før rytterne begyndte at angribe på den stejle bakke.

Danmark Rundt afsluttes lørdag, når rytterne skal køre små 200 kilometer fra Ebeltoft til Aarhus.