DF sikrede Morten Andersen

Selvom et flertal af partier før valget nægtede at pege på Morten Andersen, så endte forhandlingerne alligevel med, at Morten Andersen satte sig på posten igen.

Venstre fik et flot valg og en fremgang på 2 til 11 mandater. Dansk Folkeparti fik en ekstra plads og har nu to og sammen med Nordfynslisten og Liberal Alliance har den borgerlige blok 15 af byrådets 25 pladser.

Da valgresultatet lå klar forsøgte et flertal uden om Venstre at lave en konstitueringsaftale, men det gik i vasken.

- Det lykkedes ikke i vores budgetgruppe at få et flertal, men Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har ønsket et samarbejde med Venstre, siger Kim Johansen fra Socialdemokraterne.

Dansk Folkeparti lagde gennem hele valgkampen afstand til Morten Andersen, og Rene' Lundegaard forsikrede, at hans parti ikke ville pege på Morten Andersen igen. Sådan gik det ikke.

- Vi har også lovet vores vælgere at søge optimal indflydelse, og vi kunne ikke komme igennem med noget i det alternative flertal, og derfor måtte vi søge til Venstre, siger René Lundegaard fra DF.

Som tak for støtten bliver René Lundegaard ny formand for Trafik- og Miljøudvalget.

Hos Morten Andersen er der naturligvis tilfredshed med at han igen kan sætte sig for bordenden.

- Det har været vores mål hele tiden, så det er tilfredsstillende. Nu er luften blevet renset og jeg håber, at vi igen kan få en samarbejdende kommunalbestyrelse til gavn for Nordfyn, siger Morten Andersen.