I det fynske folks tjeneste

DM i paragolf: Her har alle et handicap med på banen

H.C. Andersen Golfklub i Bogense ligger i weekenden græs til Danmarksmesterskaberne for golfspillere med handicap.

Foto: Jonas Bertelsen

Venneparret Christian Strøm og Tom Erik Pedersen er begge taget fra Helsingør til Bogense for at deltage i DM for paragolfspillere. Men selvom man er venner kan man godt have nogle meget intense dueller. Sådan en duel udspiller sig i dag på golfklubbens 18 huller.

Selvtilliden er da heller ikke helt den samme hos de to konkurrenter, da 15. hul skal spilles. 

- Jeg spiller ikke så godt, synes jeg selv. Tom og jeg er nogenlunde lige. Jeg tror jeg fører med et slag foreløbig, fortæller Christian Strøm.

Omvendt optimistisk er Tom Erik Pedersen.

- Det går rigtig godt. Jeg synes, jeg spiller rimeligt godt igen - ligesom jeg gjorde i går.

Christian Strøm lider af en lang række lidelser. ADHD, despression og posttraumatisk stresssyndrom. Tom Erik Pedersen er udviklingshæmmet. Hvert deres handicap, men fælles er glæden ved golf.

- Sammen med mine børn betyder golfen for mig, at jeg har noget, jeg er god til. Noget der er værd at stå op til om morgenen. Så nemt kan det siges, forklarer Christian Strøm. 

Golf er for alle
Det er Dansk Golf Union (DGU), som står bag mesterskaberne i golf for folk med handicap. 

- Vi ville godt give et løft til det paragolf og ligestille det med andre. Vi holder DM for veteraner, mid-age, damer og herrer. Nu har vi altså også et DM for paragolfspillere, siger Jesper Hviid, udviklingskonsulent i DGU.

I år er det tredje gang DM i paragolf bliver afholdt og denne gang er der deltagerrekord. 43 golfspillere med handicap har fundet vej til den nordfynske golfbane. Og det glæder Ellen Siggaard, der har været en af drivkræfterne bag turneringen i Bogense.

- Det betyder noget, at vi kan være med til at profilere handicapgolf bredere set i Danmark, siger Ellen Siggaard.

Christian Strøm og Tom Erik Petersen er kommet til hul nummer 18. Det sidste og afgørende hul. Men duellen er så jævnbyrdig, at en omkamp er nødvendig. Med den mindst mulige margin på ét slag vinder Christian Strøm. Men for ham er det ikke det vigtigste. Sammenholdet hos paragolfspillerne er nemlig noget helt specielt.

- Det her er noget af det bedste, jeg har prøvet i mit liv. Og jeg har trods alt efterhånden prøvet en del. Men det her - det topper. Det må jeg sku sige, forklarer Christian Strøm.  

03:21

H. C. Andersen Golfklub lagde i dag græs til tredje udgave af  Danmarksmesterskaberne i paragolf.

Luk video