I det fynske folks tjeneste

DR beklager og betaler tilbage

DR sikrer tilbagebetaling af "grand prix-byers" indskud. DR beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem.

DR sikrer tilbagebetaling af "grand prix-byers" indskud. DR beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag.

Syv byer - Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterup - blev i september med DRs samtykke kontaktet af Dansk Underholdningsproduktion, DUP, med forespørgsel, om de ville være interesserede i at være værter for en række officielle Melodi Grand Prix-satellit-fester.

DRs underleverandør DUP tilbød byerne live-gennemstilling til hovedshowet i Herning og markedsføring af satellit-festerne i tv og radio.

I strid med DRs uafhængighed

- Eftersom kernen i DRs virke er uafhængighed, vil man aldrig kunne købe sig til eksponering på DRs flader. Derfor vil live-gennemstilling og markedsføring af festerne i DRs programmer aldrig være elementer, som DR vil kunne sælge som del af en pakke, siger Martin Præstegaard, økonomidirektør i DR.

Standser samarbejdet

DR har valgt at stoppe samarbejdet med DUP, og DR har besluttet at sikre tilbagebetaling af de syv byers indskud, som de har foretaget til DUP.

- DR er meget kede af situationen og beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag. Derfor har vi også besluttet, at DR- pr. kulance - vil betale det eventuelle beløb til byerne, som DUP ikke tilbagebetaler byerne, siger Martin Præstegaard, der er DRs økonomidirektør.

DR vil i den kommende tid rydde op i sagen.

- I fremtiden er der ingen tvivl om, at DR vil gennemgå vores procedurer, når det gælder valg af samarbejdspartnere og sikre præcis forventningsafstemning ved indgåelsen af fremtidige samarbejder. For god ordens skyld skal det præciseres, at betalingerne til byerne ikke vil blive afholdt af DRs licensmidler men af DRs kommercielle indtægter fra 'Anden Virksomhed', siger Martin Præstegaard.