DR dropper fynsk MGP-fest

Billetterne var solgt og masser af lokale ildsjæle var allerede gået i gang med at arrangere Otterups deltagelse i Danmarkshistoriens største Melodi Grand Prix. Nu har DR aflyst syv byers deltagelse.

For tre uger siden meldte DR ud, at syv byer skulle deltage i MGP 2013. I Otterup greb lokale ildsjæle straks muligheden, og gik i gang med en storstilet planlagning, der skulle sætte den nordfynske by på Danmarkskortet. Haller er blevet booket, mad bestilt og masser af billetter er solgt på forhånd til blandt andet skoleklasser på Nordfyn.

Men nu har DR meddelt Brønderslev, Hurup, Auning, Varde, Vamdrup, Kalundborg og Otterup, at opgaven er blevet misforstået.

- Desværre ligger det ikke i kortene hos DR, at vende tilbage til det oprindelige oplæg, hvilket efterlader alle byer i en svær situation, hvor man nu skal gå hjem og fortælle sin kommune, sin turistforening, sin erhvervsforening, byens virksomheder og ikke mindst de tusinder af mennesker, som allerede har købt billet, at Melodi Grand Prix festen nu er aflyst, siger Poul Winther fra Otterup, der er talsmand for de syv byer.

I stedet for Melodi Grand Prix transmissioner fra de syv byer bliver showet nu udelukkende produceret fra Herning lørdag den 26. januar.

1112 mgp

Kommunerne har allerede investeret 625.000 kroner i forberedelserne og de penge kan de udvalgte byer nu ikke få igen.

- Det uheldige her er, at DR har engageret et eksternt firma, til, på DR's vegne, at få disse medværtsbyer på plads, sørge for billetter, plakater m.m. og dette firma har nu brugt en stor del af de indbetalte penge på opgaven for DR, og har derfor ikke pengene til rådighed til udbetaling. Selv om pengene er gået til DR's satsning, så mener DR, at byerne skal have pengene tilbage af det eksterne firma, velvidende at firmaet ikke længere råder over pengene, skriver Poul Winther i en pressemeddelelse.

Byerne har nu hyret en advokat for at få pengene igen.

I følge BT afviser Christian Odd Wiberg fra DR Multimedie at betale pengene tilbage til de syv byer.