I det fynske folks tjeneste

Drabsmistænkt løsladt

Den litauiske mand, der har siddet varetægtsfængselt for drab på en af hans landsmænd, er blevet løsladt. Retten mener, at politiet ikke har tilstrækkeligt med beviser mod manden.

Over fire måneders efterforskning har ikke bragt Fyns Politi tættere på at bevise, at det var drab, da en 22-årig litauer blev fundet druknet i vandet ved Fogense Strand nær Bogense. Det oplyser DR Fyn.

Siden midten af oktober har en 24-årig mand fra Litauen siddet fængslet, sigtet for drabet på sin to år yngre landsmand.

Da politiet i fredags bad om at få varetægtsfænglet manden i yderligere fire uger, valgte byretsdommeren i stedet at løslade ham:

- Byretsdommeren har tilsyneladende ikke ment, at beviserne var stærke nok til fortsat at varetægtsfængsle den pågældende, siger anklager Maria Blomsterberg fra Fyns Politi til P4 Fyn.
 
Anklageren valgte dog at kære afgørelsen til landsretten og indtil den har talt, skal den 24-årlige litauer blive i fængslet.

Efterforskningen af drabet har været en særdeles vanskelig opgave for politiet. Den drabssigtede har konsekvent nægtet at tale med politiet og heller ikke afhøringer af både den dræbte og den sigtedes familie og venner i Litauen har bragt politiet tættere på at opklare sandheden om dødsfaldet.

Efterforskning afsluttet

- Politifolkene har gjort deres arbejde og har efterforsket med alle de metoder og midler, de har haft til rådighed. Så sagen er tæt på at være efterforsket færdig og så er det juristerne, der skal tage stilling til det videre forløb, siger Maria Blomsterberg til DR Fyn.
 
Da litaueren er sigtet for drab er det i sidste ende statsadvokaten, der skal tage stilling til om der skal rejses en tiltale mod den 24-årige mand.
 
Inden det sker skal Østre Landsret tage stilling til om byretsdommerens løsladelse skal gennemføres eller om den drabssigtede mand skal varetægtsfængsles i yderligere 4 uger.