Et slettet facebookopslag fra Jim Lyngvild løfter lidt mere af sløret for kuldsejlet slotshandel

Fredag fortalte Jim Lyngvild på sin Facebook-profil, at han har trukket sig fra Harridslevgaard-projektet. Det kom som en overraskelse for den ene af de to slotsarvinger.

- Det var på advokatens opfordring, at vi fredag trak os fra købet af Harridslevgaard Slot.

Det fortæller Jim Lyngvild lørdag til TV 2 Fyn.

Han ønsker stadig ikke at fortælle, hvilke informationer der er kommet dem til kendskab, og som ligger til grund for, at de trak sig fra projekt. 

Nyheden om at slotshandlen var skrinlagt blev modtaget med stor overraskelse af den ene af de to arvinger til slottet Fransesca Schimko, der til Fyens Stiftstidende fredag fortalte, at hun først hørte om den bristede handel via de sociale medier.

Hun ønsker over for TV 2 Fyn lørdag ikke at give en kommentar om den kuldsejlede handel, da hun afventer et møde med sin advokat mandag.

Trænger til en kærlig hånd

I et nu slettet opslag på Facebook fra lørdag morgen forklarer Jim Lyngvild, hvorfor han ikke har kontaktet den nuværende ejer for at fortælle om sin beslutning.


"BARE lige for at være HELT på plads. Harridslevgaard slot er lige nu et dødsbo, med en bobestyrer (advokat) som øverste instans. Jeg kan læse at den ene arving er i chok, da hun ikke havde fået information om at salget blev frafaldet. Jeg adviserede selvfølgelig boets advokat, INDEN jeg meldte ud, og jeg ved at boets advokat havde talt med den anden arving - men at de på dette tidspunkt ikke havde kunne få fat på Francesca Schimco. 

Jeg sagde også til advokat/bobestyrer, at jeg ville lægge opslaget op. Det er beklageligt, hvis Francesca Schimco måtte hører nyheden via medierne."

Slettet opslag fra Jim Lyngvild
Foto: Facebook/privat

Til TV 2 Fyn fortæller Jim Lyngvild, hvorfor han efterfølgende har valgt at slette opslaget:

- Fordi jeg ikke orker de kommentarer fra folk, der digter historier på kryds og tværs om, hvorfor vi har trukket os. Vi og familien ved, hvad der er op og ned i denne her sag.

Ifølge ham begyndte folk i kommentarsporet at spekulere i, at han havde trukket sig fra projektet på grund af økonomi. Det afviser han med den begrundelse, at han og Trine Jepsen, der er tidligere direktør for Schackenborg Slot, har opkøbt en masse jord omkring Harridslevgaard Slot. 

Jord, de ifølge Jim Lyngvild ikke ville have købt, hvis de ikke var sikre på, at der var penge til at købe slottet.

Han har store planer med slottet, som han har erhvervet for et tocifret millionbeløb.
Han har store planer med slottet, som han har erhvervet for et tocifret millionbeløb.
Foto: Malthe Lindholm Noes

Jim Lyngvild fortæller videre, at han er blevet tilbudt at købe flere slotte rundt om i landet, men at de forelskede sig i Harridslevgaard Slot på grund af dets historie.

- Vi kunne se, at vi kunne bruge slottet til det projekt, vi gerne ville og lavet en magisk attraktion. 

I det omtalte Facebook-opslag, forklarer Jim Lyngvild, at han er ked af det på slottes vegne. Ifølge ham trænger det til "en gevaldig kærlig hånd", og at han håber, der kommer en anden køber, som er klar til at sikre, at slottet "ikke falder mere fra hinanden".

Skulle det ske, vil han ikke afvise, at han en dag i fremtiden får med slottet at gøre:

- Jeg håber, at jeg en dag får mulighed for at drive det.