Fodbold på skoleskemaet

Offside, straffespark og 4-4-2 kommer nu på skoleskemaet på Bogense Skole. Som den første i landet har Bogense Skole lavet et formaliseret samarbejde med den lokale forboldklub og DBU Fyn om faste ugentlige timer i fodbold.

Det kommer efter regeringens folkeskolereform, der stiller krav til daglig motion til alle elever.

- Det handler om, at der i gennemsnit skal 45 minutters bevægelse ind i skoledagen. Samtidig vil vi gerne åbne os mod det omgivende samfund. Og der spiller vores idrætsforeninger en stor rolle, siger Jens Otto Dalhøj, der er formand for Børne- og ungeudvalget i Nordfyns Kommune.

I dag må eleverne nøjes med at spille fodbold i skolegården og endda i deres frikvarter, men fra det nye skoleår bliver det i mere naturlige rammer på Bogense Stadion. Og samtidig kommer fodbold på selve skoleskemaet.

Det er DBU Fyn som står for aftalen mellem fodboldklubben i Bogense og skolen. Og DBU Fyn skal også klare undervisningen. For unionen handler det helt basalt om at få flere til at spille fodbold.

Klublokalet i BG&IF bliver lavet om til klasseværelse i fire timer om ugen. Der bliver tale om en træner/dommeruddannelse i syvende til niende klasse som valgfag. Men det nye samarbejde mellem klub og skole rækker endnu længere.

- Jeg synes det er win-win. Vi får åbnet skolen. Vi får mere bevægelse. Vi er med til at sikre, at der måske kommer flere børn i organisationerne. Samlet set kan det give et løft til Bogense, siger Jan Hinrichsen, der skoleleder på Bogense Skole.

Der er tale om et pilotprojekt, som i første omgang løber i to gange tyve uger.

Oversigt

    Oversigt