Folkeafstemning om kommunenavn på Nordfyn

[b]Bogense:[/b] Borgerne i den kommende Bogense Kommune skal til stemmeurnerne en gang til. Borgmester Bent Dyssemark (V) lover nemlig, at der kommer en folkeafstemning om kommunenavnet. Det krævede Nordfynslisten som betaling for deres støtte til Dyssemark.

Nordfynslisten bragede ind i byrådet i Bogense med to mandater. Et udtryk for, at deres mærkesag om en folkeafstemning fik opbakning fra vælgerne. Nordfynslisten har hele tiden ønsket, at den kommende kommune skal hedde Nordfyns Kommune frem for Bogense.

Usædvanlig konstituering

2438

Venstre, der fik 9 mandater ud af de 25, havde dog brug for blandt andet Nordfynslistens støtte for at holde socialdemokraten Erik Hansen fra fadet.

Med støtte fra SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og Nordfynslisten kan Otterups nuværende borgmester sætte sig i borgmesterstolen i den nye kommune.

Det betyder, at SF får formandsposten i familieudvalget, De Radikale får formandsposten i sundhedsudvalget mens Nordfynslisten altså får sin folkeafstemning. Den vil blive afholdt i det første halve år af 2007.

- Vi fik også tilbudt noget magt, men vi ville have afstemningen. Det var det, vi gik til valg på, siger Dorte Schmidt Brown, Nordfynslisten, til TV 2/FYN.