Forældre utrygge ved nye dagplejeregler

Et nyt forslag fra Børne- og Ungeudvalget på Nordfyn vækker så stor vrede hos kommunens forældre, at de torsdag aften demonstrerer.

Forslaget bliver behandlet i byrådet torsdag aften, og betyder blandt andet, at gæstedagplejere fremover ikke må have børnene i deres eget hjem.

I stedet skal gæstedagplejemødrene holde til i kommunenes vuggestuer.

Det betyder i praksis, at dagplejebørnene pludselig er omgivet af op mod 15 fremmede børn i stedet for de tre, de er vant til.

Og det bliver både utrygt og kaotisk for børnene, lyder kritikken fra forældrene.

- Jeg frygter det vil skabe forvirring og utryghed hos min ellers robuste og glade dreng, med denne ændring. Sådanne ændringer kan betyde dårlig søvn og stagnering i barnets tarv og udvikling. Så kommunal bestyrelsens beslutning på torsdag d. 26. marts handler ikke blot om budgetter og at samle flertal, men om vores små børns trivsel - også i de små samfund. Jeg appellerer derfor til at der bliver genovervejet og truffet beslutning om at bevare vores dagplejebørns tryghed ved at bibeholde mulighed for gæstepasning hos en anden dagplejer i dennes private hjem og IKKE på institution, siger Sandra Mørck fra Veflinge.