Forsvaret trænede droner i HCA Airport

Etableringen af et testcenter for droneflyvninger kom et skridt nærmere, da Forsvarets Materieltjeneste onsdag trænede droneflyvning i teori og praksis i Hans Christian Andersen Airport.

Kursisterne fra forsvaret fik undervisning i både regulativer og drone-systemets flyvefunktioner, og selvom træning og uddannelse for drone-piloter ikke er ligeså kompleks som en almindelig pilot-uddannelse, kræver det et indgående kendskab til luftrummet, hvis man skal have lov at flyve mere med droner i Danmark.

Forsvaret håber, at droner kan bruges til blandt rekognoscerings-, eftersøgnings- og overvågningsarbejde.

- Hvis man nu fik udviklet en luftkorridor fra testcentret i HCA Airport, hvor man kunne få lov til at flyve droner uden for pilotens synsvinkel, så ville det være interessant for både Forsvaret og erhvervslivet. Det kunne tilmed betyde, at virksomheder etablerer sig i testcentret til gavn for den generelle drone-industri, siger den ansvarlige for kurset, major John Vincent Bjerre fra Forsvarets Materieltjeneste.

Forsvarsforliget fra 2012 åbner op for at Forsvaret støtter planerne om at opbygge et testcenter for droner.

- Vi er godt i gang med at udvikle et nationalt testcenter i Danmark. At vi i dag danner rammen for Forsvarets første civile drone-træning, matcher godt vores strategi for lufthavnen. Vi håber på, at vi nu kan starte et bredere samarbejde, som et led i det politiske ønske om at Forsvaret støtter etableringen af et nationalt testcenter, udtaler chef for droner i HCA Airport, Michael Larsen.