Forsvarsminister kigger på droner

Forsvarsminister Nicolai Wammen kommer mandag til Hans Christian Andersen Airport for at følge etableringen af et testcenter for droner.

Sammen med forsvarsministeren deltager en række folketingsmedlemmer og Odenses borgmester, Anker Boye. Delegationen skal høre nærmere om potentialet inden for ubemandede fly. Hans Christian Andersen Airport har længe arbejdet på at få etableret et dansk testcenter for droner, så Danmark kan få en førerposition inden for området, der er i enorm vækst.

Analyser fra EU-kommissionen viser at der i 2050 vil være over 150.000 europæiske jobs forbundet med udvikling og produktion UAV?er(Unmanned Aerial Vehicle) ligesom den globale omsætning på området forventes at stige til kr. 500 mia. frem mod 2023 ifølge analyser fra Teal Group.

I forbindelse med besøget vil den nordjyske virksomhed Sky-Watch underskrive en aftale med flygiganten Boeing om udvikling af en ny type ubemandede fly. Dronerne kan blandt andet bruges inden for miljøovervågning, og prøveflyvningerne vil blive gennemført på testcenteret i HCA Airport.