I det fynske folks tjeneste

Fynsk racerkører skrottes som sikker trafik-forbillede

Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen mister sin sponsoraftale med Nordfyns Kommune efter at have kørt for stærkt. Kommunen kan ikke længere bruge ham i kampagne om sikker trafik.

00:31

Nordfyns Kommune opsiger sponsoraftale med racerkøreren Nicolaj Møller Madsen fra Søndersø.

I oktober sidste år trådte racerkøreren lidt for hårdt på speederen og blev målt til at køre med en fart på 174 kilometer i timen, hvor han måtte køre 110. 

Læs også Racerkører risikerer at miste kørekortet: - Jeg har dummet mig

Derfor mener formand for kommunens erhvervs-, kultur- og fritidsudvalg, Kurt Christensen (V), ikke længere, at Nicolaj Møller Madsen kan være det forbillede for unge i trafikken, han ifølge sponsoraftalen skulle være.

- Han skulle bruges som rollemodel for, hvordan man opfører sig i trafikken. Det siger jo sig selv, nu hvor han laver den fartoverskridelse, at det ikke længere er i harmoni med det, vi egentlig gerne vil bruge ham til, fortæller Kurt Christensen.

Sponsoraftalen betød, at Nordfyns Kommune betalte racerkøreren 50.000 kroner i år. Nicolaj Møller Madsen er blevet bedt om at tilbagebetale halvdelen af beløbet.

- Vi kan jo ikke som kommune støtte op om en mand, der er blevet taget med 174 kilometer i timen på motorvejen og bruge ham i kampagner, der hedder "Sænk farten" og "Pas på vores skolebørn", siger formanden.

00:23 Luk video

 Ingen kommentarer

I juni fortalte Nicolaj Møller Madsen til TV2/FYN, at han ikke regnede med, at fartovertrædelsen ville få konsekvenser for sponsoraftaler.

Læs også Racerkører: Nej mor, det er ikke farligt

- Jeg har erkendt, at jeg har kørt for stærkt. Det er forkert, og jeg skal selvfølgelig lære af det, men på den anden side håber jeg også, at mine sponsorer bakker mig op, fordi jeg er den racerkører, jeg er, på en racerbane, sagde Nicolaj Møller Madsen dengang. 

Han har ikke ønsket at udtale sig yderligere til TV2/FYN.

Kørekortet i fare

Racerkøreren mister ikke kun sin sponsoraftale med Nordfyns Kommune - han risikerer også at miste kørekortet.

Det afgør Retten i Odense onsdag 16. august.

Nicolaj Møller Madsen mener ikke, at det vil have betydning for hans professionelle karriere, hvis han onsdag mister kørekørtet, da han fortsat har licens til at køre på en racerbane.