I det fynske folks tjeneste

Fynsk succes ved EM i Skills

Anlægsgartner-eleven Jesper Frederiksen fra Otterup vandt sølv ved de europæiske mesterskaber i håndværk, da EuroSkills blev afviklet i Budapest.

Den fynske anlægsgartner Jesper Frederiksen har vekslet sin titel som dansk mester i håndværk til en sølvmedalje ved de europæiske mesterskaber.

Triumfen hentede anlægsgartner-eleven fra Otterup sammen med makkeren Peter Levin, Horsens, ved EuroSkills i sportsarena Papp László i Budapest, skriver fagbladet 3F.

I det hele taget var turen til Ungarn en stor succes for de 12 danske deltagere. Udover sølv til Jesper Frederiksen og Peter Levin blev det til sølv til flisemurer Samuel Birk Axelsen, sølv til bager Lasse Bentsen og bronzemedalje til murer Kenneth Ebbesen.

Den fynske anlægsgartner er ansat hos E. Stein Frandsen Anlægsgartnerfirma Aps. i Odense og var den første dansker på podiet:

- Vi er mega glade. Det er super fedt. Vi havde håbet på en medalje - og kæmpet for det, sagde Jesper Frederiksen og Peter Levin ifølge fagbladet 3F efer triumfen.

Premierministeren holdt tale

Det europæiske mesterskab for unge håndværkere begyndte tirsdag, hvor det hele blev skudt i gang med en storslået åbningsceremoni. Her var der prominent besøg af den ungarske premierminister Viktor Orbán, som blandt andet holdt en tale.

Læs også DM: Fynske talenter havde skills

Fakta om Euroskills 2018 i Budapest

525 unge fra 28 lande dyster i 37 håndværksfag.

Det danske hold består af 12 unge, der med support fra en erfaren teamleder og tidligere Skills-verdensmester, stiller op i følgende fag: Flisemurer, murer, møbelsnedker, bygningssnedker, gulvlægger, anlægsgartner, landbrugsmaskinmekaniker, receptionist, bager, bygningsstruktør.

Arrangøren forventer, at EuroSkills vil blive besøgt af mere end 100.000 gæster.

SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Formålet er at fremme det gode håndværk og fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.
Se mere