I det fynske folks tjeneste

Fynske skoler med i forsøg om teknologi

Seks fynske skoler er udvalgt til at være med i et forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen.

Tingkærskolen i Odense Kommune er en af de skoler, der er udvalgt til at være med i et forsøg med teknologiforståelse. Foto: Arkiv / Alexander Aagaard

I alt 46 skoler skal de næste tre år være med til at give erfaringer med, hvordan teknologiforståelse kan indgå som en obligatorisk del af skoledagen i folkeskolen. Ud af de 46 skoler ligger de seks på Fyn.

Skolerne er udvalgt mellem i alt 140 ansøgere, og de skal deltage i Undervisningsministeriets treårige forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen.

Det er dejligt at se, at så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere.

Undervisningsminister Merete Riisager, (LA)

Skolerne er udvalgt ud fra, at forsøget skal give mest mulig viden om, hvordan man kan arbejde med teknologiforståelse i folkeskolen.

Det har været et mål ved udvælgelsen af de 46 skoler, at der skal være cirka lige mange skoler, der arbejder med henholdsvis teknologiforståelse som et selvstændigt fag og med at integrere teknologiforståelsesfagligheden i udvalgte eksisterende fag, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også Tingkærskolen regner sig til toppen: Gik fra bunden til Fyns bedste

Der har også været vigtigt, at skolerne er fordelt over hele landet, og at de har forskellige grader af erfaring med at arbejde med teknologiforståelse inden forsøget.

- Jeg er meget glad for den store interesse for at deltage i forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen. Det er dejligt at se, at så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere. Den store interesse betyder desværre også, at mange skoler vil få afslag på deres ansøgninger. De skoler får mulighed for at følge forsøget tæt, og de vil blive tilbudt at deltage i netværk sammen med andre interesserede skoler, siger undervisningsminister Merete Riisager, (LA).

Udvalgte skoler på Fyn

Nordfyns Kommune:
Kystskolen

Odense Kommune:
Tingkærskolen
Holluf Pile Skole

Svendborg Kommune:
Stokkebækskolen

Kerteminde Kommune:
Hindsholm Skole og Børnehus

Langeland Kommune:
Humble Skole

Kilde: UVM
Se mere

Om forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen

Forsøget er en del af Undervisningsministeriets forsøgsprogram for obligatorisk teknologiforståelse i folkeskolen, der også omfatter udviklingen af teknologiforståelse som faglighed og kapacitetsopbygning af professionshøjskoler med hensyn til den nye faglighed.

Kilde: UVM