Gyldensteen: Vandet fosser fortsat ind

Arbejdet med at fjerne de 700 meter lange diger ved Gyldensteen Strand er gået i gang, og vandet har nu oversvømmet hele lagunen.

- Vi begyndte at fjerne de lange diger onsdag morgen, og det var kritisk, da både maskiner og mandskab stod i et meget blødt område. Men det gik uden problemer, og vandet strømmer nu ind, fortæller siger formanden for TC Anlæg, Carsten Johansen.

Torsdag eftermiddag var der på Nordfyn den højeste vandstand gennem de sidste mange dage, og vandet væltede ind over det tidligere inddæmmede areal.

- Det har drillet noget med de skiftende høj- og lavvande, men i dag har vi virkelig højvande, og vandet fosser ind, som aldrig før, siger Carsten Johansen.

Arbejdet med at fjerne digerne fortsætter helt frem til 1. maj og herefter bliver arealet overladt til fugle - og gæster, der kan følge med på afstand.

- Vi har været med til at skrive historie, og det er forløbet meget bedre end planlagt, selvom vi arbejder med naturen, hvor høj- og lavvande er nogle ukendte faktorer at arbejde med, siger Carsten Johansen.