Ingen stormflodshjælp til campingplads

Ejerne af Kyst Camping Bogense havde håbet, at søndagens oversvømmelse ville bliver vurderet som stormflod af Stormflodsrådet. Men nu viser det sig, at vandstanden var ikke ekstrem nok, til at blive omfattet af stormflodsordningen.

Meldingen fra Stormflodsrådet, som TV2/FYN modtog mandag eftermiddag,  er klar:

- For at der kan erklæres stormflod efter stormflodsordningen i et givent område, skal der være tale om mindst en 20 års hændelse. Vandstanden målt i Bogense var på 1.13 m, og er således en årlig hændelse og derved ikke omfattet af stormflodsordningen, står der i mailen.

Campingplads-ejer Heidi Seide Petersen fra Kyst Camping Bogense er skuffet over afgørelsen.

- Vi betaler til stormflodsordningen over vores forsikring, og når vi så bliver ramt af oversvømmelse, så har vi en forventning om at kunne få hjælp, siger Heidi Seide Petersen.

Heidi Seide Petersen håber nu, at Nordfyns Kommune vil være med til at se, om kystsikringen kan gøres bedre.  

- En stor del af vandet kommer ind over molen ved havnen, og hvis muren der blev forhøjet lidt, kunne en del af skaden være undgået, mener Heidi Seide Petersen.

Nordfyns borgmester vil gerne se på situationen uden dog at love noget.

- Hvis der er ting, der med rimelighed kan gøres, så må vi se på det.  Men hvis vi laver dige et sted, så vil vandet måske bare løbe ind andre steder, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Campingplads-ejer Heidi Seide Petersen fra Kyst Camping Bogense vil nu klage over afgørelsen fra Stormrådet.