K: Skolelukninger på Nordfyn er uundgåeligt

Skolelukninger i Nordfyns Kommune er uundgåeligt. Selvom den melding kan være politisk selvmord i et valgår - vælger kommunens konservative spidskandidat nu at tage bladet fra munden.

Baggrunden er et kæmpe hul i budgettet. 14 1/2 millioner kroner mangler i et budget, forfattet i Nordfyn for blot et halvt år siden. Specielt kørslen af skolebørn til specialundervisning koster  dyrt, så dyrt at de konservative trækker en streg i sandet.

- Det har vist sig, at vi ikke har råd til at drive 14 skoler. Vi har det problem, at vi arealmæssigt er en stor kommune, men at vi har fået indbyggere, forklarer Jørgen Møller, som er spidskandidat for De Konservative til kommunalvalget i Nordfyns Kommune.

14 skoler til at betjene kommunens børn er for mange, mener de konservative - og tør sige det højt. Venstre afviser dog:

- Der er fra Venstres side ikke nogen tanker om at varsle skolelukninger, siger Morten Andersen, der er borgmesterkandidat for Venstre.

Alternativet til skolelukning er at sætte timetallet ned til det allermindste, som staten tillader, og dermed forringe undervisningen. Det vil De Konservative dog ikke være med til.