Kærestepar optaget på Paul McCartneys skuespillerskole: - Det er fuldstændig surrealistisk

Det nordfynske kærestepar Christian Otzen og Emma Cæcilie Kristensen drømte om at komme ind på en prestigefyldt skuespillerskole i Liverpool. Nu er drømmen gået i opfyldelse. En drøm, der er hjulpet på vej af teaterforeningen Nordfynsspillene.

Det er ikke hver dag, at et nordfynsk skuespillertalent kommer ind på en af de anerkendte engelske skuespillerskoler.

Men at to unge talenter kommer ind samtidigt, er fuldkommen uhørt. Ikke desto mindre er det, hvad der er sket.

- Det er som at finde to nåle i en høstak, derefter springe ud fra timetervippen og så komme igennem begge nåleøjer og lande med en radius af tre centimeter, siger Christian Otzen, der er opvokset i Otterup på Nordfyn. 

quote Det er usædvanligt. Jeg mindes ikke, at vi før har sendt nogen til Liverpool.

Irene Bæk, Formand, Nordfynsspillene

Til september skal han sammen med sin kæreste Emma Cæcilie Kristensen starte på den prestigefyldte scenekunstskole ’Liverpool Institute of Performing Arts’, der blev grundlagt af Paul McCartney i 1996.

- Det er fuldstændig surrealistisk, siger Emma Cæcilie Kristensen og tilføjer:

- Jeg er så priviligeret at få lov til at leve af det, jeg elsker at lave.

Troen på drømmen

Med afslag på afslag gennem ti år fra diverse skuespillerskoler, kunne det også til tider være vanskeligt at bevare troen for den 28-årige Christian Otzen.

Så da mailen om optagelse tikkede ind i starten af april, turde han slet ikke at tro på det. Derfor ventede han også flere uger med at fortælle det til familie og venner.  

- Jeg ville sørge for, at det var virkeligt, før jeg fortalte det. Det var svært for mig at tro på, fordi det var så fantastisk, siger han.

Emma Cæcilie Kristensen og Christian Otzen mødte hinanden gennem teatermiljøet. De har nu været kærester i cirka tre år.
Emma Cæcilie Kristensen og Christian Otzen mødte hinanden gennem teatermiljøet. De har nu været kærester i cirka tre år.
Foto: Julie Lapp

Den 29-årige Emma Cæcilie Kristensen kunne slet ikke lægge låg på følelserne, da hun fik den gode nyhed.

- Jeg hoppede og skreg, fordi jeg blev simpelthen så glad og lykkelig. Alt det hårde arbejde havde betalt sig.

 Hun har søgt ind på adskillige skoleri fire år, inden det lykkedes. 

- Når man går så højt op i noget og elsker det så meget, som vi gør, bliver man bare ved, tilføjer Christian Otzen.

Drømmen om at gå skuespillervejen startede allerede for Christian Otzen tilbage i 2003, hvor han startede ved Nordfynsspillene. 

Som en familie 

Kæresteparret har haft sin gang på Nordfynsspillene, som er en skuespillerforening, der ligger i Otterrup. 

Her har parret fundet støtten og troen på drømmen. 

- Det er et sted, der er gode til at bakke unge mennesker op, så de tør at gå efter det, de vil, siger Emma Cæcilie Kristensen, der har sine rødder i Bogense på Nordfyn. 

- Det er som en familie, man altid kan komme hjem til igen og blive modtaget med kys og kram.

Parret er kendte ansigter på Nordfynsspillene, hvor Christian Otzen har været aktiv siden 2003, og Emma siden 2016. De medvirkede begge to i Cats i 2019.
Parret er kendte ansigter på Nordfynsspillene, hvor Christian Otzen har været aktiv siden 2003, og Emma siden 2016. De medvirkede begge to i Cats i 2019.
Foto: Julie Lapp


Hun startede ved Nordfynsspillene i 2016, hvor hun spillede Doralee i 9 to 5.

- Det var fantastisk. Den rolle vil forevigt være med mig, siger hun og fortæller, at det også var første forestilling, hvor Nordfynsspillene fik fem stjerner. 

Christian Otzen husker også særligt rollen som Æsel i Shrek fra 2018.

 - Det var drømmerollen. Hvis der i fremtiden skulle være en optagelsesprøve på den, så stiller jeg helt klart op, siger han og griner.  

Helt udsædvanligt

Formanden for Nordfynsspillene, Irene Bæk, husker også tydeligt deres optræden i de to forestillinger. Og der er heller ingen tvivl om, hvad formanden tænker om de to unge mennesker. 

- De er virkelig dygtige. Det her er helt overvældende, og vi er jo bare pavestolte, siger hun og understreger, at det er ekstraordinært, at de sender skuespillertalenter til Liverpool. 

- Det er usædvanligt. Vi sender jævnligt folk til Fredericia og Gøteborg. Jeg mindes ikke, at vi før har sendt nogen til Liverpool. I hvert fald ikke i min tid her, siger hun. 

Kæresteparret ser også frem til at tage hul på drømmen til september efter flere måneder med adskillige optagelsesprøver og samtaler. 

- Det har været et vildt år. Vores egoer har det rigtig godt lige nu, siger Emma Cæcilie Kristensen. 

Uddannelsen i Liverpool varer tre år og koster omkring 200.000 for dem begge to. Og med et sådan studiegebyr er kæresteparret også gået i gang med at søge diverse fonde og stipendier. 

Ligesom de også har oprettet indsamlingen "Help Emma & Christian with their Tuition at LIPA" på gofundme.com.