I det fynske folks tjeneste

Kims-selskab forgylder ejere med 150 millioner kroner

Kims med hovedsæde i Søndersø på Fyn sender 150 millioner kroner mod Oslo, hvor moderselskabet hører til. Omsætningen er steget med tre procent.

Orkla Confectionary & Snacks Danmark, der står bag chipsproducenten Kims, sender en check på et trecifret millionbeløb mod Oslo, hvor moderselskabet Orkla hører til.

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2016, hvor bestyrelsen foreslår at betale et udbytte på 150 millioner kroner til moderselskabet. Det er 50 millioner kroner mere end efter 2015-regnskabet. 

Læs også KiMs satte snackrekord - vil nu sælge chokolade

I det hele taget er det ret tydeligt, at mange danskere i 2016 var "sultne for sjov". I det forgangne år løftede virksomheden med hovedsæde i Søndersø på Fyn overskuddet til 121,7 millioner kroner mod 107,7 millioner kroner i 2015. Samtidig steg omsætningen med cirka tre procent.

Ikke kun chips

Foruden de velkendte chips, der stadig markedsføres under brandet Kims, står Orkla Confectionary & Snacks Danmark bag lakridsbrandet Panda og nøddebrandet Anyday Nuts, mens Kims også er begyndt at producere chokolade og nødder.

- Vi er danmarksmestre i at håndtere nødder, og det er den indgangsvinkel, vi bruger over for forbrugerne. Det har de taget rigtig godt imod, så satsningen med chokolade er lykkes, siger Kim Munk, der er administrerende direktør i Orkla Confectionary & Snacks Danmark, til FødevareWatch.

I 2017 forventer chipsfabrikanten, at den økonomiske fremgang fortsætter med et overskud før skat, der er 3-5 procent højere end i 2016.