Knæk Cancer: Efterskole samler ind

Hele ugen samler eleverne på Nordfyns Efterskole ind til Knæk Cancer. 16-årige Maja Pedersen har haft sygdommen helt tæt på - og derfor giver indsamlingen særlig mening for hende.

De 100 elever er hele ugen ude at ordne haver, vaske biler, bage og sælge kager og samle penge ind til kampagnen Knæk Cancer.

- Vi er nødt til at forholde os det, for det er en del af vores allesammens liv. Men vi har jo ikke anlagt en dyster stemning, men en positiv tilgang om at vi kan hjælpe, siger forstander Bjarne Flyman.

Målet er at kunne overrække 50.000 kroner til Knæk Cancer under det store indsamlingsshow på lørdag.

- Det er stort at kunne sige, at vi har arbejdet i flere dage, fået snavs på fingerne og så har vi givet så mange penge til knæk cancer, siger Maja Pedersen, der er elev på skolen.

2110 maja

De fleste elever på skolen kender nogen, der har været syge eller er døde af kræft. Men for Maja Pedersen har sygdommen været helt tæt på. For syv år siden mistede hun sin lillebror, der døde af leukæmi.

- Jeg ved hvordan det er at se kræften æde en person op, og se hvordan man kan blive tvunget til at give slip til sidst, siger Maja Pedersen.

Over 4000 børn oplever hver år, at et af deres familiemedlemmer får konstateret kræft, og for at komme videre er det vigtigt ikke at stå alene med sorgen.

- Det var meget svært i starten, men for at komme videre er det vigtigt og rart at snakke med andre. Så bliver det nemmere at håndtere det, siger Maja Pedersen, mens hun fjerner ukrudt fra en have.

Se mere om Knæk Cancer og efterskolens indsamling i aften kl. 19.30