I det fynske folks tjeneste

Kommune-navn giver heftig debat

Der bliver gravet grøfter som aldrig før på Nordfyn. Navnet, "Nordfyns Kommune" duer ikke, lyder det fra to fremtrædende Konservative medlemmer af sammenlægningsudvalget.  

Skulle der også have stået Bogense-Nordfyn Kommune på denne stemmeseddel?

Lyt til mindretallet

For fem dage siden vedtog et flertal af borgere fra Søndersø, Otterup og Bogense ved en demokratisk afstemning, at den nye kommune skulle hedde Nordfyns Kommune.
Alligevel fortsætter kampen for et andet kommunenavn.
- Demokrati er også at lytte til mindretallet. Og det må konstaterers at et meget stort mindretal fortsat ønsker navnet Bogense Kommune,
siger Carl Martin Christensen og Eva Laut Andersen, medlemmer af sammenlægningsudvalget for Det Konservatibve Folkeparti.

Det nye kommune navn har vakt stor interesse hos borgerne. Ialt stemte 15452 ud af 22142 stemmeberettigede.
56 procent af dem stemte for Nordfyns kommune mens 43 procent stemte for navnet Bogense Kommune.
- Vi fastholder den nye kommune bør hedde Bogense Kommune. Det er vi begge gået til valg på, siger Carl Martin Christensen og Eva Laut Andersen

Kompromisforslag

På baggrund af afstemningsresultatet og de grøfter, der efterfølgende er blevet gravet med en heftig læserbrevsdebat i de lokale medier bringer de to Konservative nu et nyt navn i spil.
- Vi foreslår vi døber den nye kommune Bogense-Nordfyn Kommune. Det er et kompromis og det vil være i tråd med den løsning man har valgt i Fåborg, hvor kommunen kommer til at hedde Fåborg-Midtfyn Kommune, siger Carl Martin Christensen og eva Laut Andersen.