I det fynske folks tjeneste

Krybdyr må godt: Bisonfarm fik nej til motorvejskilte

Terrariet i Vissenbjerg får tilladelsen til at skilte ved motorvejen. Det betyder, at Nordeuropas største bisonfarm Ditlevdal dermed ikke får lov.

00:31

Video: Ole Holbech

Ditlevdal Bison Farm i Morud havde ligesom Terrariet i Vissenbjerg ønsket at få skilte op ved afkørsel 54 ved E20 Fynske Motorvej, men med valget af Terrariet i Vissenbjerg får bisonfarmen ikke tilladelse.

Vejdirektoratet tillader nemlig kun et sæt henvisningsskilte ved hver afkørsel.

Så det var en skuffet indehaver af bisonfarmen, der onsdag fik en mail fra Vejdirektoratet med den nedslående besked. Han havde håbet på, at der kunne findes en løsning, så begge attraktioner kunne få glæde af skiltene.

- Jeg var selvfølgelig skuffet, det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg havde virkeligt håbet på, at vi fik tilladelse til et eller to skilte derude ved motorvejen, siger indehaver Niels Henrik Ove fra Ditlevdal Bison Farm i Morud.

Læs også Terrariet i Vissenbjerg vandt kampen om de brune skilte

Håbede begge fik lov til at skilte

Niels Henrik Ove havde håbet på en løsning, så både Terrariet i Vissenbjerg og han selv, havde fået tilladelse til at skilte.

Jeg var selvfølgelig skuffet, det skal ikke være nogen hemmelighed

Niels Henrik Ove, Ditlevdal Bison Farm

- Mit udgangspunkt havde fra starten været, at vi skulle have hver sit skilt. Vi var to ansøgere, så mit oplæg var, at vi begge fik et skilt. Det kunne være et i hver retning på motorvejen. Jeg har aldrig opfattet terrariet som en konkurrent, men mere som en kollega, siger Niels Henrik Ove.

Nordeuropas største

Ditlevdal Bison Farm er Nordeuropas største bisonfarm med over 400 dyr. Skilte ved motorvejen kunne have fået endnu flere til at lægge vejen forbi.

- Det er svært at sige præcist, hvor meget et skilt vil betyde. Men når det er et skilt, der kommer til at stå der i lang tid, så tror jeg, at det har temmelig stor betydning, siger Niels Henrik Ove.

Niels Henrik Ove vil nu overveje, om han vil klage over afgørelsen. 

01:53

- Mit udgangspunkt har fra starten været, at vi skulle have hver sit skilt, siger Niels Henrik Ove.

Luk video

Det er de brune turistskilte langs motorvejen, Ditlevdal Bison Farm ikke får lov til at sætte op. I stedet får Terrariet i Vissenbjerg et, ligesom Odense Zoo, Egeskov Slot og et par andre fynske attraktioner har. Foto: Vejdirektoratet