I det fynske folks tjeneste

Lægekonfliktens forkæmper søger igen mod indflydelse

Den tidligere formand for Praktiserende Lægers Organisation stiller op til repræsentantskabsvalget næste år.

Den slagne tidligere formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Henrik Dibbern er muligvis på vej tilbage blandt beslutningstagerne i PLO.

Det siger Henrik Dibbern i et interview i Ugeskrift for Læger.

- Jeg stiller op til PLOs repræsentantskab til november næste år. Der er ikke valg til repræsentantskabet i år, siger han.

Det var netop repræsentantskabet, der i slutningen af juli efter en dramatisk afstemning afviste at aflevere de såkaldte ydernumre, der betød, at lægekonflikten blev afblæst, og danskerne slap for at betale for at gå til sin praktiserende læge.

Siden da har Henrik Dibbern brugt tiden til at reflektere over nederlaget ved afstemningen.

- Jeg gik nogle dage og skulle lige overvinde bombechokket. Jeg undrede mig over, hvordan en 91 procent deponering (af ydernumre, red.) kunne fortolkes som et nej til aflevering.

- Og så fandt jeg ud af, at det var jeg nødt til at prøve at gøre et eller andet ved. Det udkrystalliserede sig på en campingplads i Nordfrankrig, fortæller Henrik Dibbern til Ugeskrift for Læger.

Henrik Dibbern stiftede facebookgruppen Spral, der står for Selvstændigt Praktiserende Læger. Med tiden håber den tidligere formand, at gruppen kan få indflydelse i PLO.

- Vores ideal er, at alle PLO'ere har taget stilling til, om Sprals principper er noget, de kan tilslutte sig, og at vi har fundet ud af, hvor mange vil være med. Og så vil vi sørge for at få den indflydelse ved repræsentantskabsvalget, som vores størrelse berettiger os til, siger han.

I Spral er der 842 medlemmer. Godt 650 er praktiserende læger, og resten er uddannelseslæger.