LED oplyser Nordfyn fuldstændig

Nordfyns Kommune er den første kommune i Danmark, hvor alle gadelamper er udskiftet til energibesparende LED-lamper.

De sidste lamper er ved at få LED i Bogense, og så er alle kommunens 9300 gadelamper med LED lys.
De sidste lamper er ved at få LED i Bogense, og så er alle kommunens 9300 gadelamper med LED lys.

Det betyder, at kommunen kan se frem til en energibesparelse på gadelysudgifterne på 60 procent.

Energi Fyn har i løbet af de sidste to år udskiftet og renoveret samtlige 5900 gadelamper i Nordfyns Kommune til moderne og energirigtige LED-lamper.

Nordfyns Kommune er dermed frontløber og bliver den første kommune i Danmark, hvor alt gadelys er energirigtigt.

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at Nordfyns Kommune er den første kommune i landet, hvor alle gadelamper er udskiftet til energibesparende LED-lamper. Det er helt i tråd med den energipolitik, vi arbejder med i kommunen, fortæller Franz Rohde, udvalgsformand for Teknik og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune (K).

Stor miljøgevinst

De nye gadelamper giver en stor gevinst for miljøet, da de energirigtige armaturer årligt vil spare mindst 865.000 kWh, hvilket svarer til forbruget i godt 200 parcelhuse.

Det betyder en energibesparelse på gadelysudgifterne på 60 procent.

En anden gevinst ved at udskifte armaturerne til LED-lamper er, at kommunen igen har fået lys om natten, hvilket er med til at skabe tryghed for borgerne.

Tændt lys kan betale sig med de nye LED-lamper, fordi belysningen kan dæmpes om natten, samtidig med at energiforbruget og hermed CO2-udledningen reduceres væsentligt.

- Der er sket en stor udvikling inden for gadelys. Udover at de nye armaturer giver et bedre lys, så kan udskiftningen mærkes både på miljøet og på kommunernes driftsudgifter. Når vi skifter de ældre kviksølvsarmaturer til nye LED-armaturer, giver det en stor energibesparelse og dermed en noget lavere elregning, siger Martin Hjeronimus Larsen, projektleder hos Energi Fyn.

Energi Fyns elektrikere er netop nu ved at lægge sidste hånd på udskiftningen og renoveringen af de gamle gadelamper i Bogense centrum.

Når arbejdet er færdigt i løbet af de næste uger, er samtlige 5900 gadelamper skiftet til LED.