Lego-arving dropper millionprojekt på Fyn

Thomas Kirk Kristiansen og hans kone lukker deres stutteri på det nordøstlige Fyn i 2018.

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og hans kone har overraskende valgt at lukke deres stutteri i Martofte på det nordøstlige Fyn. Det skriver BT

De seneste år har parret ellers postet millioner af kroner i projektet for at skabe de perfekte rammer for at indkøbe dyre avlsheste. Det er slut nu for 38-årige Thomas Kirk Kristiansen, der er søn af Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

- Beslutningen om at lukke stutteriet skyldes, at vi gerne vil kunne bruge mere tid på andre områder, skriver Thomas Kirk Kristiansens kone, Signe Kirk Kristiansen, på Facebook.

- Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi, og jeg vil fortsat ride konkurrencer, forklarer hun.

Lukker til foråret

Ifølge avisen vil stutteriet i Martofte nord for Kerteminde lukke i foråret 2018. Thomas Kirk Kristiansen, der bor i Kerteminde, har de seneste seks år finansieret og arbejdet på golfprojektet Great Northern, der åbnede i sommer. Great Northern i Kerteminde er Danmarks dyreste golfbane.

Stutteriet, der har eksisteret siden 2006, har de seneste år haft underskud på 50 millioner kroner i 2015 og 18 millioner kroner i 2016. Det er dog ikke økonomiske problemer, der gør, at stutteriet lukkes, forsikrer parret. 

Thomas Kirk Kristiansen har i sine yngre år været ivrig springrytter på nationalt og internationalt plan, mens Signe Kirk Kristiansen, der er uddannet veterinærsygeplejerske og hesteinseminør, erklærer sig som ivrig dressurrytter.

Ejendommen i Martofte overtages af Kjeld Kirk Kristiansen. Thomas Kirk Kristiansen er søn af Kjeld Kirk Kristiansen, barnebarn af Godtfred Kirk Christiansen og oldebarn af Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen.