I det fynske folks tjeneste

Løgfestival mister et dyrt løg

Det bliver uden 'Det Gyldne Løg', når der fredag afholdes løgfestival i Bogense. Det har vist sig, at løg ikke duer som reklame.

Foto: Laust Jordal/Jysk Fynske Medier

Sidste år fik Kirsten Lehfeldt overrakt det, og året før var det komikeren Geo. Men i år er der ikke nogen, der kan tage hjem fra Bogense med et gyldent løg i hånden.

Gyldensteen Gods har valgt at afskaffe prisen, fordi den ikke har givet den omtale, de havde håbet på.

- Vi har skåret i vores markedsføringsomkostninger. Det var en stor enkeltbetaling, og vi kan se, at prisen ikke gav den omtale, vi havde håbet på, siger Frants Bernstorff-Gyldensteen, som er godsejer og direktør på Gyldensteen Gods.

Løg skal fejres

Festivalen er opstået, fordi Gyldensteen Gods ved Bogense er Danmarks største producent af løg. Derfor ærgrer det også arrangørerne, at godset har trukket sig.

- Det er da brandærgerligt. Men vi retter lyset mod børnene i stedet - det er jo efterårsferie, siger Per Maegaard, som er formand for Bogense Handelsstandsforening.

For at tiltrække børnefamilierne har festivalen i år sat gang i flere arrangementer for de små, som ikke nødvendigvis indebærer løg. 

Han mener dog stadig, at der er brug for at fejre løget.

- Selvfølgelig holder vi en løgfestival. Det ligger i vores DNA. Hvem skulle ellers gøre det?, siger Per Maegaard.

Selvfølgelig holder vi en løgfestival. Det ligger i vores DNA. Hvem skulle ellers gøre det?

Per Maegaard

Stadig løgets by

Selvom Gyldensteen Gods har trukket prisen tilbage og ikke længere er direkte involveret i festivalen, er de stadig til stede i Bogense fredag. Blandt andet med en bod i Adelgade.

- Vi er til stede. Vi har ikke vendt dem ryggen. Det er jo en festival, som udspringer af vores løg, siger Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Gyldensteen Gods har 220 hektar løgmarker og producerer både til Danmark og udlandet.