Lufthavnen i Odense sender igen gæster sydpå efter 622 dages pause

Efter 622 dages pause letter et charterfly fra lufthavnen i Odense snart. Destinationen er ét af fynboernes foretrukne.

29. juni sendes der igen charterturister på ferie sydpå fra lufthavnen i Odense. Det sker 622 dage efter det seneste charterfly lettede fra Hans Christian Andersen Airport i Beldringe nord for Odense.

- Det her har vi virkelig ventet med længsel på. Det er bare sjovere med en lufthavn, hvor der er rejsende. Den der forventningsglæde og glæden, når man kommer hjem fra ferie. Der er virkelig en opsparet glæde, siger Hans Okholm, der er lufthavnsdirektør i Hans Christian Andersen Airport.

Det er rejseselskabet Spies, der har arrangeret rejsen fra Odense til den spanske ferieø Mallorca. Der er plads til 212 passagerer om bord på flyet fra Odense.

Og det er ikke tilfældigt, at der nu snart går fly fra Fyn til Mallorca. 

- Mallorca ligger virkelig i toppen, når fynboerne skal byde ind med, hvor de godt kunne tænke sig at rejse hen, siger lufthavnsdirektøren.

Efter flere års pause meldte lufthavnen i Odense i 2019 ud, at der igen var planer om at sende gæster fra Fyn til Mallorca. Planerne blev dog udskudt på grund af coronaviruspandemien. Men nu er de første gæster altså om små to uger klar til at flyve mod spansk sommer og sol igen.

Der har ikke været rutefly fra Odense siden 1998, hvor Storebæltsforbindelsen blev indviet, men der har regelmæssigt været få charterafgange de seneste 15 år, blandt andet til Italien, Grækenland og Spanien.

Smittesituation spiller ind

Hans Okholm fortæller også, at rejsearrangørerne melder om stigende interesse for rejser ud af landet.

- I takt med at Europa bliver mere gul end orange, mærker rejsearrangørerne det også. Folk vil virkelig gerne afsted på ferie, siger Hans Okholm med henvisning til Udenrigsministeriets kort over rejsevejledninger, der inddeler destinationer i farve alt efter, om det anbefales at rejse dertil eller ej.

Han understreger dog, at det stadig er meget afgørende, hvordan smittesituationen ser ud på destinationerne.