I det fynske folks tjeneste

Mand anholdt for drabsforsøg på Nordfyn

Politiet har anholdt en 22-årig mand fra Skamby for drabsforsøg på et familiemedlem.

politi afspærring

Kort før klokken 21.00 tirsdag aften modtog Fyns Politi en anmeldelse om tumult og knivstikkeri på en adresse på Slettens Landevej på Nordfyn.

Da patruljen ankom viste det sig, at to familiemedlemmer, to fætre på henholdsvis 34 og 22 år, var kommet i klammeri.

Under tumulten fik den 34-årige et knivstik i låret og et stik i brystet umiddelbart under hjertet. Herefter flygtede den 22-årige fra stedet.

Politiet kunne kort efter anholde den 22-årige på hans bopæl i Skamby. Anholdelsen foregik udramatisk.

I øjeblikket er politiet i gang med tekniske undersøgelser og afhøringer på gerningsstedet.

Den 34-årige mand er hårdt såret, men er ved bevidsthed og bliver sent tirsdag aften opereret på Odense Universitets Hospital. 

- Vi mener, at han har skader, der er så alvorlige, at kunne være gået rigtig galt, siger vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Den 22-årige, der er kendt af politiet i forvejen, vil blive personundersøgt og sidenhen afhørt. Han kan umiddelbart regne med en sigtelse for forsøg på manddrab, og der vil formentlig i morgen formiddag blive taget stilling til eventuel fremstilling i grundlovsforhør.

- Ud fra handlinger og skader sigter vi ham for forsøg på manddrab, siger vagtchefen.

Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvorfor uenigheden mellem de to fætre er opstået.

- Motivet kender vi ikke, da vi ikke har kunnet afhøre nogen af dem endnu. Gerningsmanden har vi umiddelbart vurderet til at være psykisk uligevægtig, så ham har vi heller ikke kunnet afhøre endnu, siger Lars Thede.

Politiet fortsætter forsøget på afhøring i aften, ligesom de fortsat er i gang med tekniske undersøgelser og afhøringer på Slettens Landevej.