I det fynske folks tjeneste

Mandag ringer telefonen: Vil du vaccineres?

I Nordfyns Kommune sidder 15 medarbejdere mandag klar til at kontakte cirka 400 borgere, der er de næste i køen til coronavaccinen.

Inden længe kan de næste i køen få vaccinen mod coronavirus, hvis de har lyst. Siden den 27. december har 40.541 personer fået det første af to stik. Foto: Jeppe Jensen/TV Syd

Inden længe skal de næste i køen til coronavaccinen tilbydes det lille stik i overarmen. Derfor har Statens Serum Institut bedt landets kommuner om at finde ud af, hvor mange der ønsker vaccinen.

I Nordfyns Kommune sker det med et opkald til borgerne i målgruppen, der er over 65 år, og som får både personlig og praktisk hjælp fra hjemmeplejen. 

Læs også SSI vil undersøge udskydelse af andet vaccinestik: - Vi håber på det bedste, siger plejehjemsbeboer

- Vi skal kontakte omkring 400 mennesker, og det er den måde, vi bedst har kunnet organisere det på, fortæller direktør Social og Arbejdsmarked i Nordfyns Kommune, Mogens Bak Hansen.

90 procent takker ja

Klokken 11 begynder de 15 medarbejdere, som normalt arbejder på kommunens aktivitetscentre og har kontakt til de ældre, at taste telefonnumrene, og omkring klokken 16 forventes det, at alle i målgruppen er kontaktet.

- Det, der er spørgsmålet i dag, og som vi ret hurtigt skal have afklaret er, hvem og hvor mange der vil vaccineres. Vi har også brug for at vide, om der er brug for hjælp til at komme hen til vaccinationsstedet, som ser ud til at blive i Odense, siger Mogens Bak Hansen.

Nordfyns Kommune har - som andre kommuner - allerede uddelt de første stik til plejehjemsbeboere. 

Læs også Smitten falder på Fyn - kun i én kommune stiger den

Det er Mogens Bak Hansens overbevisning, at langt de fleste allerede har besluttet, om de vil vaccineres eller ej.

- På plejecentrene var det 90 procent, som gerne ville vaccineres. En begrundelse for ikke at lade sig vaccinere kunne være, at man er meget svækket. Vi oplever ikke en angst, og jeg forventer, at en stor del, af dem vi kontakter i dag, ønsker vaccinen, siger han.

Direkøren ved endnu ikke, hvornår målgruppen i hans kommune kan forvente at få det første stik.