Massiv borgerprotest mod politikere

Op mod 500 nordfynske borgere trodsede onsdag aften kulden og mødte op til fakkeltog i Bogense for at vise deres utilfredshed med den smalle konstituering i den nye Bogense Kommune.

Om igen

Om igen: Det var budskabet fra op mod 500 borgere til blandt andre Venstres Bent Dyssemark, der efter valget sikrede sig borgmesterposten med hjælp fra de små partier SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og Nordfynslisten - mens Konservative og Socialdemokratiet med den store stemmesluger Erik Hansen i spidsen røg ud på sidelinjen.

- Normalt ser man ikke så mange mennesker på gaden, når det handler om politik. Så fremmødet er et udtryk for, at det her virkelig ligger folk på sinde, siger Leo Jensen, der er en af initiativtagerne til fakkeltoget.

Dårligt arbejdsklima

Mange af de fakkelbærende borgere gav udtryk for deres skuffelse over, at politikerne har sat magt højere end det brede samarbejde.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke fik det brede samarbejde, som politikerne lovede inden valget. Det giver et dårligt arbejdsklima i den nye kommune, hvor det ellers er vigtigt, at politikerne står sammen, siger Knud Jørgensen, der var til sit livs første demonstration.

Hvem har skylden?

Politikerne i Bogense er uenige om, hvem der har skylden for, at der ikke bliver et bredt samarbejde i kommunen.

På valgaftenen blev socialdemokraten Erik Hansen tilbudt at komme med i konstitueringen, da Dyssemark havde fundet sit flertal, men det sagde Hansen nej til. Socialdemokraterne kunne få posten som viceborgmester og en udvalgsformandspost.

- Det er som at blive inviteret med til en fest på afbud. Venstre fik en stor lussing af vælgerne, så jeg synes ikke, at Dyssemark fik mandat til at lede kommunen, siger Erik Hansen (S).

De demonstrerende borgere ønsker, at konstitueringen genåbnes, men det afviser Bent Dyssemark umiddelbart.

- Jeg står ved den aftale, der er indgået, siger han.